Paraffinebad (Voeten)

Ruwe paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en bestaat uit pure koolwaterstofverbindingen.
Je kan het vergelijken met een zachte was. Voor het maken van kaarsen of theelichtjes wordt ook vaak paraffine gebruikt. De paraffine die gebruikt wordt bij een verzorging in het schoonheidssalon is vaak verrijkt met etherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel.

De paraffine wordt in een speciaal paraffinebad opgewarmd en bevat bestanddelen die de huid verzorgt en verzacht. Het paraffinebad is dus een zeer verzorgende en verzachtende pakking voor handen en voeten.

De verzorging begint met het ontsmetten van de handen/voeten en nagels, daarna worden ze gescrubd om de dode huidcellen te verwijderen en de poriën open te maken zodat de paraffine goed door kan dringen in de huid. Hierna worden de handen/voeten afgespoeld, de nagels worden in vorm gevijld en aan de nagelriemen wordt een nagelriemolie aangebracht om ze zacht en soepel te maken. De nagelriemen worden teruggeduwd, overtollige velletjes worden verwijderd en de handen/voeten worden ingesmeerd met een aangepaste crème.

Vervolgens worden de handen/voeten 3x kort ondergedompeld in de warme paraffine. Om de warmte goed vast te houden krijg je een plastieken handschoen/kous aan met daar overheen een badstoffen handschoen/kous. Nu kan de paraffine gedurende 15 min. inwerken.

De werking van de warme paraffine dringt diep door in de huid van de handen/voeten, het is een lichte dieptereiniging en de verzorgende eigenschappen zorgen ervoor dat ze weer heerlijk zacht en soepel worden. De paraffinepakking werkt verzachtend tegen reuma en artritis. Het verwijdert afvalstoffen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de huid herstelt en wordt zichtbaar en voelbaar gereinigd, gehydrateerd en elastischer.

Nadien wordt de paraffinepakking verwijderd en de handen/voeten worden nog eens ingesmeerd met een aangepaste crème.

Bij herhaaldelijk gebruik zal je merken dat je handen/voeten zachter aanvoelen en er verzorgder en jonger uitzien. Het paraffinebad is geschikt voor iedereen, het is echter bijzonder aan te raden voor mensen met reumatische aandoeningen, artritis, winterhanden, kloven, een geïrriteerde huid, eczeem, slechte bloedcirculatie, huidaandoeningen etc...
De pijn zal verlichten bij regelmatig gebruik van de paraffinepakking.