Relaxmassage

Een relaxerende massage is een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd. Al eeuwen wordt massage toegepast voor zijn heilzame werking.

De relaxerende massage is een gestructureerde manier van aanraken, waarbij er druk wordt uitgeoefend op spieren en bindweefsel via een reeks bewegingen.

Massage is meer dan aanraking alleen. Degene die de massage geeft kan positieve energie doorgeven aan degene die de massage krijgt. Mensen die regelmatig massage geven of ontvangen, bezitten veelal meer energie en voelen zich beter.

De massage helpt om de ademhaling, het lichaam en de geest tot rust te brengen, het stelt je in staat om alle zorgen, stress en spanningen los te laten en het kan oververmoeidheid en zelfs depressiviteit helpen wegnemen. Dit gevoel van loslaten en ontspannen is wat we allemaal regelmatig nodig hebben.

Masseren ontspant de spieren en de huid, heeft een goede uitwerking op de spijsvertering, stimuleert de bloedcirculatie en daarmee ook de doorbloeding van verschillende organen. Door het lymfesysteem te stimuleren worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Alles bij elkaar geeft de massage een wonderbaarlijk gevoel van welbehagen.

verzorging